TextilborotvaEgy textilborotva segítségével percek alatt, könnyedén újjávarázsolhatjuk a már használt, bolyhos ruháinkat és új esélyt kaphatnak. 

Bár november elején megdőlt pár melegrekord, azért a vastag kötött holmik elférnek rajtunk. Én személy szerint imádom a kötött ruhadarabokat, de a legtöbb nagyon könnyen bolyhosodik, amit viszont utálok. Persze nem feltétlen kell egy ruhának kötöttnek lennie ahhoz, hogy a kis csomók megjelenjenek, de talán ezeken a leglátványosabb emiatt a használtság. Ha új darabról van szó, szinte már pár mosás után látszanak, ha turisról, akkor legtöbbször már eleve bolyhosak.

Bolyhok ellen régóta küzdök, mindig is zavartak, emlékszem, régebben anyukám szétnyitható fodrász borotváját vetettem be. Persze azzal nagyon hosszadalmas volt, és nem egyszer kárt tettem végül a ruhában, hiszen könnyen belevághat az ember, ha nem jó szögben tartja…

Textilborotva-boholytalanító

Aztán talán 2 éve megpillantottam egy nagyobb üzletlánc boltjában egy szezonálisan árusított akciós textilborotvát és ezerpárszáz forintért megvettem. Azóta se bántam meg, igazán jó vásár volt. Régebbi pulcsiknak, macinaciknak is új, sima külsőt szabott, ráadásul a turiban is bátrabban veszek kötött darabokat, mert tudom mit lehet kihozni belőlük és a borotválás után nem látszanak agyonhasználtnak.

Textilborotva a bolyhos ruhák ellen

Akkor nagy szerencsének tartottam, hogy egyáltalán találtam, azóta már minden műszaki boltban látok, könnyű beszerezni. Még egyszer sem sikerült vele a ruháinkat felsértenem, és még gyors is – imádom! 😀

Textilborotva a bolyhok ellen

Becsüljük meg ruháinkat!

Szó mi szó, rengeteg felesleges kis elektromos kütyüt lehet kapni és próbálnak ránk sózni. De szerintem ez tényleg nem az! (Kivéve persze ha nem zavar minket az agyonszöszösödött ruha és szívesen járunk benne…)
Rengeteget lehet mostanában olvasni és hallani arról, hogy a textil- és a ruhaipar mennyire kizsákmányolja a dolgozókat és károsítja a környezetet, így már a környezettudatosság miatt is érdemes megbecsülni ruháinkat, de sokat is spórolhatunk így.

Egy kis bolyhosság miatt kár túladni szeretett ruhadarabjainkon és helyettük újat venni, ha bevetünk egy textilborovát, még jó darabig úgy hordhatjuk őket, mintha újak lennének! 🙂

.

 

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: