Adód 1 százalékával támogathatod a környezetvédelmet!

Az adód 1 százalékának felajánlásával kiállhatsz a környezetvédelem mellett. Íme néhány zöld szervezet, akik számítanak a segítségedre.

Így április végén-május elején már nem győzöm cetlizni magamnak, hogy közeleg az adóbevallás határideje és végre neki kellene ülni átnézni. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel, sokan halogatjuk és a végén a nagy kapkodásban sokan meg is feledkeznek arról, hogy rendelkezzenek adójuk 1 %-áról.

Pedig ez hatalmas lehetőség arra, hogy támogassunk olyan civil szervezetek munkáját, akik igyekeznek szebbé tenni világunkat. Ha kicsit jobban utána járunk, hogy hányféle jótékony és rendkívül hasznos szervezet van, hamar rájövünk, hogy az az 1 százalék nagyon is felelős döntést igényel. Nem feltétlen nagy összegről beszélünk, de sokaknak ez életmentő lehet a fennmaradáshoz és a hatékony működéshez.

Én személy szerint adóm 1 %-át mindig környezetvédelmi szervezeteknek ajánlom fel, mert nekem ez a legfontosabb ügy. Persze szívem szerint sokkal többet is szétosztanék, sok területen, de csak 1 %-om van nekem is, és hát valakinek képviselni kell a környezetet is… Lelkiismeretem nyugtatása végett azonban mindig igyekszem a környezetemben lévők (elsősorban családtagok) figyelmét felhívni arra, hogy ők is rendelkezzenek adójuk 1%-áról. Így összességében a család támogatja a környezetvédelmet, és a beteg gyerekek, sanyarú sorsú állatok és egyéb fontos ügyek sem maradnak ki a sorból. ?

Idén május 20. a határidő. A rendelkezés mikéntjéről itt lehet olvasni, a felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek teljes listája pedig itt érhető el.

Ha Te is úgy érzed, hogy a környezetvédelem az, amit támogatni szeretnél, íme néhány szervezet! Olyanokat igyekeztem kigyűjteni, amelyekről közvetlenül lehet informálódni (link a nevükre kattintva), de kétlem, hogy sikerült az összeset. Ezen az oldalon csekély kereséssel mindnek megtalálható az adószáma és tovább lehet keresni tevékenységi kör szerint, akár a közeledben is találhatsz kevésbé ismert környezetvédelmi szervezeteket.

Felajánlásra jogosult környezetvédelmi és természetvédelmi civil szervezetek:

Jó böngészést, mérlegelést- és ne felejts el rendelkezni az adód 1 százalékról! ?

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: