Ha valami jelképes ajándékkal szeretnél meglepni valakit, de ugyanakkor nem valami felesleges kacattal, itt van pár egyszerű, de nagyszerű ötlet – befőttes üveg pedig mindenhol akad… 🙂

A legzöldebb ajándék valószínűleg az, ha nincs is ajándék, de igazság szerint erről nem tudnék lemondani. A Karácsonyhoz számomra hozzátartozik az ajándékozás is. Az elmúlt években viszont sokat fejlődtünk ezen a téren. Eleve csak a szűk családban ajándékozzuk meg egymást és egymás között adunk tippeket ki, minek örülne, mire van szüksége. Én év közben ha valaminek szükségét érzem, de nem vészesen sürgős, akkor azzal gyarapítom a kívánságlistámat, amiből lehet válogatni.  Így felesleges dolgok nem kerülnek a fa alá, csak olyanok, amik előbb vagy utóbb, de a szükség miatt úgyis beszerzésre kerültek volna. 

Viszont rajtuk kívül is vannak olyan szívemhez közeli emberek, akikkel „hivatalosan” nem ajándékozunk, de akiket nagyon szeretek és így megajándékozni is jól esik őket. Ezért nekik valami sajátkészítésű dologgal mindig szoktam készülni, ami lehetőleg nem kacat: meg lehet enni, el vagy fel lehet használni.

Mivel egyre kevésbé férek a spájzból sorra kiürülő befőttes üvegektől, gondoltam jó lenne párat ilyen kreatív ajándékozási célra felhasználni. (Kidobni sajnálom őket, megtölteni téli dzsemekkel pedig így a harmadik trimeszterben nem nagyon van energiám…)

Pinteresten sok ötletet találtam befőttes üvegbe csomagolt ajándékok terén. Ráadásul ezekhez nem kell sem különösebb kézügyesség, sem idő- vagy energiaráfordítás, csak ízléses „tálalás”. 🙂 

Itt van pár széles körben bevethető ötlet!

Forrás a képre kattintva!

  • Édesszájúaknak (szóval kb. mindenkinek): csomagolhatunk az üvegbe akár sajátkészítésű kekszet, mézeskalácsot. De például a karácsonyi vásárokban is sokféle finomságot találhatunk, ráadásul akár kimérve is be tudjuk szerezni őket. 🙂
60 Christmas Mason Jar Ideas# Christmas Gifts!!!!!!!
  • Tea vagy forró csoki imádóknak is kedvezhetünk, hangulatos ajándék lehet, ráadásul ezeket is lehet néhány helyen kimérve vásárolni (nekem is volt szerencsém nemrég).
Hot Cocoa In A Jar is a perfect warm-up gift to make and give this holiday season.
  • Konyhatündéreknek: összeállíthatunk fűszerkeverékeket, lehet az főételekhez, vagy pácnak  való, de akár süteményhez (pl. mézeskalács) vagy forralt borhoz is.
This Father's Day BBQ rub gift in a jar with be a hit with any dad! Grab the simple ingredients and mix up your own today!
  • Időhiánnyal küszködő édesszájúaknak összeállíthatunk egy szinte sütésre kész sütit a száraz összetevőkből. Érdemes olyan receptet választani (vagy meglévőt átalakítani), aminél ezek többféle színben/szemcsméretben jelennek meg, pl. ezek különösen jól mutatnak: kakaó, barna cukor,liszt, teljes kiőrlésű liszt, zabpehey, porcukor,csokireszelék, kókuszreszelék. Kimérjük őket és felváltva rétegezzük a befőttes üvegben. Ne felejtsünk el hozzá csatolni receptet a többi hozzávalóval és az elkészítés módjáról.
Brownie in a jar
  • Egy kis kényeztetés így az év vége felé mindenkire ráfér: egyszerű természetes bőrradírt készíthetünk sóból, cukorból, illóolajok/fűszerek hozzáadásával. De fürdősót összedobni sem bonyolultabb! 🙂
DIY Gingerbread Sugar Scrub - this easy holiday sugar scrub smells amazing and makes a great gift
Great DIY for Peppermint Essential Oil Bath Salts. Includes a free printable for labeling you mason jar gifts, and also discusses the benefits of Epsom and Sea Salt baths.
  • Egy kis relaxáció, karácsonyi hangulatvarázs: a fényről és az illatról gondoskodhatunk gyertyaöntéssel vagy olajmécses készítésével.
These are some of the coolest mason jar candles we’ve seen! Check out how to make one of your own.

Scented mason jar candles
  • A komor téli időben egy kis zöld nem árt a lakásban!
DIY Mason Jar Crafts - With a few crafty touches, you can turn ordinary jars and bottles into charming home accessories, cute gift containers, clever keepsakes, and helpful organizers. All you need is a little paint, some jute or burlap, labels or tags, or other trims.   Easy projects in DIY Mason Jar Crafts include Terrariums, a Storage Shelf with hanging jars, a monogrammed Kitchen Storage jar, glittery Tablescape Jars, a Travel Savings Jar, Beach Memory Jar, Sand Collection Bottle, Ship...
  • Ha van valami hobbija az illetőnek, egy kis válogatást összeállíthatunk a hozzávalókból. Én pl. egy ilyen varrós üvegcsétől elolvadnék…:)
 Varró készlet befőttes üvegben

Ezen a táblán még több ötletet, többféle kivitelezésben is találsz! 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: