A bőrradírozás nem elengedhetetlen, de puhává, selymessé varázsolja a bőrt. Íme egy szörnyen egyszerű pénztárca- és környezetbarát testradír recept, ami felfrissülés a bőrnek.

Régebben még volt rá példa, hogy költöttem testradírra, de aztán találkoztam a házi változatokkal és azóta ezt megspórolom magunknak. Ráadásul nemcsak a pénztárcámnak, hanem a környezetnek is, hiszen a legtöbb bőrradír mikroméretű műanyag gyöngyökkel radíroz, ami a szennyvízzel együtt kijut a természetes vizekbe, ahol az élőlények szervezetébe kerülve a táplálékláncunkba is eljut, jelentős problémát okozva ezzel. Kávézacc, cukor, tengeri só-kitűnő alternatívái a drogériák polcain sorakozó bőrradíroknak és az elhalt hámréteg eltávolításáért felelős mikroműanyag gyöngyöknek. Ha nem is minden kozmetikumot éri meg/lehetséges házilag kikutyulni, ez bizony olyan. Sem időben, sem anyagilag nem nagy befektetés egyet összedobni, tegyük próbára! Az illata mennyei, az eredmény pedig pihe-puha bababőr! 😀

Hozzávalók:
  • fél bögre kristálycukor
  • 1 marék rózsaszirom (1 fej)
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (Száraz bőr esetén, vagy ha krémesebb állagot szeretnék lehet kicsit több is.)
Elkészítés:
  1. A szirmokat ha kell, öblítsük le, törölközőn szétterítve hagyjuk lecsepegni.
  2. Tépkedjük apró darabokra a szirmokat és keverjük el a cukorral.
  3. Tegyük kávédarálóba (esetleg turmixgépbe) és daráljuk pár pillanat erejéig. Nem kell túlzásba esni, nem rózsás porcukrot akarunk… 😉 Végül tegyük egy tégelybe.

rózsás testradír készítése

A tépkedést ne hagyjuk ki, mert az egész rózsaszirmokkal meggyűlhet a baja a szerkentyűnek, tapasztalatból mondom, az enyém utána időt kért, hogy magához térjen, az apróbb szirmok viszont már meg se kottyanak neki.

Ezután már csak a bőr kényeztetése jön: fürdés/zuhany közben alaposan masszírozzuk vele át a bőrünket, öblítsük le és próbáljuk meg nem egész nap a karunkat simizni. 😛

Ha nem fogyna el a testradír, akkor sincs baj, hetekig eláll egy tégelyben elzárva. (Kíváncsiságból  az első alkalommal félretettem egy adagot, még mindig illatos!)

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: