A Valentin-nap elég megosztó, valaki szereti, valaki nem is akar tudomást venni róla. A reklámok persze egyre több embert hódítanak meg és költenek felesleges kacatokra ajándék címszó alatt. Kötelességből vett giccsek helyett, ajándékozzunk inkább élményt!

Ahogy a zöld gondolkodás eluralkodik rajtunk és beépül mindennapi cselekedeteinkbe, úgy csökken bennünk a tárgyak birtoklása utáni vágyunk és szorítkozunk csak a legszükségesebbekre. Amióta nem hagyom magam befolyásolni a reklámok által, és kevesebbet – azt is megfontoltan – vásárolok, sokkal jobban értékelem ajándék gyanánt az élményeket.

Egy szép élmény nem megy veszendőbe, emléke megmarad, arról nem is beszélve, hogy a kapcsolatunk is kamatoztatni fogja.Persze meg kell jegyezni, hogy vannak ötletes, hasznos ajándékok is, de kötelességérzetből, csak mert kell valami ajándék, inkább ne vásároljunk, egy közös program ezerszer többet ér.
Emellett környezettudatosabb opció is lehet, ha körültekintőek vagyunk. A hangsúly a szemléleten van, menjünk kicsit szembe a fogyasztói társadalommal – mondjuk a kultúra javára -az máris kicsit jobb irányba formálja a világot.

Ötletek:

1. Szerelmes vacsora
Elsőre közhelyesnek tűnhet, de igazából a legtöbb pár a rohanó mindennapokban ritkán teheti meg, hogy csak egymásra figyelve együtt töltsenek egy vacsorát. Ha a jeles napokat rendszeresen étteremben ünneplitek, most lepd meg otthon párod konyhai tudásoddal, romantikus dekoráció és hangulat közepette.
Ha ritkán juttok el étterembe, vagy még felidézni se tudod az utolsó alkalmat, akkor viszont tilos otthon maradni, keressetek egy különleges helyet.
Extra zöld tipp: a Felelős Gasztrohős oldalán zöld recepteket és  éttermeket is találsz!

2. Közös elmerülés egy történetben
Legyen az színház vagy mozi, Valentin-nap alkalmából romantikus műsorok között válogathattok, amelyek megadhatják az este hangulatát.

3. Kirándulás érzelmekkel fűtve
Ha nem tántorít el benneteket a hideg és szerettek kirándulni, látogassatok el olyan helyekre, amelyek télen is varázslatosak.
Számos látnivaló van országunkban, ha nincs ötleted itt van pár, a teljesség igénye nélkül.

4. Egymásra hangolódás koncerten
Legyen az akusztikus vagy a kedvenc bandátoké, ha szeretitek a zenét ideális közös program lehet és válogatni is bőven lesz miből.

5. Csak ti ketten
Sokszor egy kis környezetváltozás csodákra képes, a megszokott mindennapos mókuskerék után. Ha meg lehet oldani, menjetek el egy kis szállóba vagy wellness hétvégére, csak ti ketten.
Nem csak extra zöld, hanem extra romantikus is lehet a kiruccanás, ha  falusi zöld turizmusra esik a választásotok.

6. Közös nézelődés
Egy kiállítás talán elsőre nem is jutna eszünkbe, pedig a múzeumok is készülnek a szerelmesek napjára. Elmerülhettek a csokoládék világában, de akár Braille írással is szerelmet vallhatok egymásnak.
Ha pedig épp esküvő előtt álltok, érdemes körülnézni esküvői kiállításokon is, lesz bőven.

7. Személyre szabva
Attól függően, hogy párod mit szeret, mi a hobbija, választhatsz olyan programot ami kifejezetten az ő személyiségének szól. Állatimádóknak például dupla állatkerti belépő, sportos pároknál jégkori, síelés vagy közös uszoda/edzőterem bérlet. De kipróbálhattok extrémebb sportokat is közösen.

8. (Izom)lazítás
Akár befizetjük, akár magunk kényeztetjük párunkat, egy masszázs is nagyon jó ajándék lehet. Az otthoni verziót feltuningolhatjuk relaxációs zenével, különleges illatú masszázs olajjal, gyertyafénnyel. Ha nem vagy gyakorlott, keress oktató videót, persze olyat, amivel nem tehetsz kárt párodban.

9. Relaxálás vízben
Választhattok termálfürdőt, pezsgőfürdőt, de akár otthon is kivitelezhetitek, a lazítás garantált. Utóbbi elengedhetetlen tartozékai az illatgyertya, fürdőbomba és persze lágy dallamok.

10. Vallomás rímekben
Ha van tehetséged hozzá, mi sem lehet meghittebb, mint egy vers, ami mondjuk eddigi közös élményeiteket, kapcsolatotok mérföldköveit foglalja magába. Szavald el neki, garantáltan nem fogja elfelejteni ezt az élményt!

Élmény ajándékba!

Ne feledjük el, hogy ennek az ünnepnek (sem!) a költekezésről kellene szólnia, hanem a szeretetről, amit legjobban ilyen figyelmességekkel és a közös időtöltéssel fejezhetünk ki. 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még:

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .