Ötvözzük a kellemest az újrahasznossal! Romantikus Valentin-napi DIY dekoráció ötletek következnek újrahasznosítással, fillérekből. Csináld magad!

Mindjárt itt a Valentin-nap, ideje hangolódni egy kis dekorációval. Ha nem vagy odáig érte, de szeretsz barkácsolni, akkor is! 🙂
Az előző bejegyzésben több otthon is kivitelezhető Valentin-napi program lehetőséget soroltam fel. Ezekhez és a romantikus hangulathoz jól jön egy kis díszítés. És ha már a zöld Valentin-napi szemléletről volt szó előzőleg, hogyan is lehetne zöldebb a dekoráció, mint ha te magad készítenéd, ráadásul hulladék(-nak tűnő) anyagokból.

Lehet az ajtókoszorú, füzér a falra, dísz az asztalra/polcra vagy hangulatvilágítás, mindent meg lehet oldani környezetbarát módon, csak egy kis kreativitás kell hozzá. 🙂
A képekre kattintva eljutsz a forrásukhoz.

Koszorúk

Nagyon egyszerű mind, csak egy kartonlapra van szükséged, amiből kivágsz egy kívánt vastagságú szív koszorú alapot és a kiválasztott dekoráló anyagot ráragasztod olyan sűrűn, hogy ne látszódjon ki az alap. Íme a variációk:

Kirakó
Ahol gyerek van, ott puzzle van, és ahol kirakó van, ott bizony hiányosság is! Ha már kirakni úgysem lehet, ebben a formában értelmet nyerhet.

DIY dekoráció-koszorú puzzle-ből újrahasznosítás újrahasznosítással Valentin-napra.

Parafadugó
Borkedvelő pároknak kötelező. A parafadugó rendkívül kreatív és sokféleképpen újrahasznosítható hobbi alapanyag, vétek kidobni! 😀

DIY dekoráció-koszorú parafadugóból újrahasznosítással Valentin-napra.

Kávékapszula
A kapszulás kávéfogyasztás nem igazán környezetbarát a hulladék vonzata miatt, az újrahasznosítása és szelektív gyűjtése sem kiforrott még. Ezzel a koszorúval ugyan csak iciri-picirit, de enyhíthetünk környezeti hatásunkon. Vagy inkább a lelkiismeret furdalásunkon…Az ötlet mindenesetre díjazandó!

DIY dekoráció-koszorú kávékapszula újrahasznosításal Valentin-napra.

Töltényhüvely
Nem mondhatni, hogy gyakori háztartásban megtalálható hulladék, de ha esetleg valamelyikőtök a sportlövészetbe (is) szerelmes, akkor érdemes a szelektíven gyűjtendő hüvelyekből félretenni pár marokkal. Ehhez a verzióhoz egy szalmakoszorú alap, réz színnel lefújva ideálisabb.

DIY dekoráció-koszorú újrahasznosítással töltényhüvelyből Valentin-napra.

Füzérek

Csak egy kis újságpapír kell, vágj ki szívecskéket és fűzd fel cérnára vagy damilra! Festheted is előtte, vagy akár többet egymásra illesztve térbeli hatást is elérhetsz.

DIY dekoráció-füzér- újságpapír újrahasznosítással Valentin-napra.

DIY dekoráció -füzér-újrahasznosítással Valentin-napra.

DIY dekoráció-füzér-újságpapír újrahasznosítással Valentin-napra.

Ennek kicsit más a metódusa, de rém egyszerű ez is. Az újságból egy téglalapot kivágsz, félbehajtod, kivágsz belőle egy szívet, aztán a hajtás közepébe illesztve a cérnát összeragasztod a téglalap két oldalát.

DIY dekoráció-füzér-újságpapír újrahasznosítással Valentin-napra.

Hangulatvilágítás
Ha van otthon üres konzervdoboz vagy befőttes üveg (utóbbi nálam a befőzésmánia miatt hiánycikk), akkor egy kis lyukasztás, festés után mehet bele a teamécses.

DIY dekorácó-mécsestartó konzervdobozból Valentin-napra.

DIY dekorácó-mécsestartó konzervdobozból Valentin-napra.

A befőttes üvegre öntapadós fóliából ragasszunk szívet, festés után (teljes száradás előtt) húzzuk le. A menetet szalaggal eltakarhatjuk.

DIY dekorácó-mécsestartó befőttes üvegből Valentin-napra.

DIY dekorácó-mécsestartó befőttes üvegből Valentin-napra.y

Üvegkompozíció asztalra, polcra
Öntapadós fóliából kivágjuk a betűket, az üvegekre ragasztjuk, lefestjük, majd a teljes száradás előtt lehúzzuk az üvegről. Variálhatjuk az üvegeket és a díszítéseket bele.

DIY dekoráció üvegből újrahasznosítással.

Madzagot, textilt, de akár strasszokat is bevonhatunk az üvegek dekorációjába.

DIY dekoráció üvegből újrahasznosítással.

Az ötleteket Pinteresten is megtalálod táblára gyűjtve.

Kellemes hangolódást, alkotást! 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: