Cseppke hálózsák - válaszd a hazait!

A Cseppke hálózsákok az éjjeli kitakarózásra kínálnak megoldást, megóvhatjuk velük gyermekeinket a megfázástól. Nem mellesleg szuper hazai termékek!

Nálunk a hálószobákban 19- max. 20 fok van. Nem csak a környezettudatosság miatt, sok helyen olvastam, hogy a hűvösebb hőmérséklet kedvez a jó alvásnak. Ez a biológiai óránknak köszönhető, este ugyanis csökken a testhőmérsékletünk, a mély alvás fázisában a legalacsonyabb, majd hajnal környékén, felkészülve az ébredésre, fokozatosan emelkedni kezd. Az előbbi hűlési folyamatot segíti az alacsonyabb hőmérsékletű szoba, míg a meleg ilyenkor nyugtalanná teszi a pihenést. Azóta a gyermek pulmonológusunk is megerősített ebben, ő is ezt javasolta. Igaz nem az alvás minősége, hanem a légúti panaszok kapcsán.

Nem tudom, minden gyerek ilyen vagy sem, de az én két fiam éjjel bejárja az egész ágyat és megszámlálhatatlanszor forognak minden irányba, esélyt sem hagyva a takarónak, hogy rajtuk maradjon. Ha egy szimpla pizsama van rajtuk, akkor jó eséllyel másnap már csordogáló orral köszöntik a reggelt. Ha csak nem lesem és takargatom őket egész éjjel… Így hát megfázást elkerülendő a hálózsákokat preferáljuk, de eddig tipegős változatban nekünk nem volt, sokáig nem is nagyon találkoztam ilyennel.

Cseppke hálózsák kerestetik!

Egy ideje viszont már többször belefutottam az interneten a Cseppke hálózsákokba és nagyon megtetszettek a kamáslis megoldással. Mivel ruházkodás terén is igyekszem csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat és elsősorban használtan vásárolunk, ezt is megpróbáltam másodkézből beszerezni. Heteken át vadásztam ilyen hálózsákokra az apróhirdetések között, mire végül külön-külön, de találtam megfelelő méretet. Igaz, így nagyon nehéz volt méretben és mintában is nekünk megfelelőt találni, de végül sikerrel jártam.

Irtó cuki, jó minőségű, szuper a design, a gyerekek pedig imádják. És nem utolsó sorban: hazai! 🙂

Kisebbik fiam még nem tud járni (épp most kezd lépegetni), így őt hagyományos hálózsákban eddig is biztonságban tudtam éjjel. Viszont a 4 évesemet egy olyanba nem tudtam volna beszuszakolni, ezt a tipegős fazont viszont nagyon szereti. Ő automatikusan lerúgja 5 percen belül a takarót, ha betakarom, így most végre atléta+pizsama+hálózsák kombinációval nem járkálok ellenőrizni minden éjjeli ébredésnél, hogy nem fázik-e, végre őt is biztonságban tudom.

Azóta rájöttem egyébként, hogy van egy kifejezetten erre „szakosodott” Facebook csoport, a Cseppke hálózsákok adás-vétel-csere, ahol csak ezeknek az adásvétele történik. Így a következő méretet, illetve a váltást már valószínűleg kicsivel kevesebb energiabefektetéssel megtalálom. De ha valaki kifejezetten újonnan keres, vagy csak nem talál használtan megfelelőt, akkor is jó tudni, hogy ha esetleg nem jön be a kicsinek, vagy ha kinövi, akkor sem kidobott pénz, könnyen talál új gazdát neki, sorban állnak értük az anyukák…(Köztük én is. 😀 )

Miért pont a Cseppke?

Az igazat megvallva, nem az egyetlen hazai hálózsák, ha körülnézünk az interneten, több magyar gyártó termékei közül is választhatunk. Viszont a szuper design mellett nekem más is szemet szúrt, ami miatt különösen szimpatikussá vált számomra:

  • nagy méretezés, egészen 134-es méretig
  • bababarát textilfestékekek és tanúsítottan ártalmas anyagoktól mentes textíliák
  • hazai gyártók alapanyagait előnyben részesítik
  • nagy hangsúlyt fektetnek a tartósságra
  • garanciális és nem garanciális javításra is van lehetőség
  • mindemellett 2 anyuka a Cseppke márka megálmodója

Az I love Nature kollekció pedig még ezeken is túltesz: a 100%-os pamuttól kezdve, az organikus polárbélésen át a logózott vegán bőrcímkéig növényi eredetű alapanyagok felhasználásával készültek a termékek és emellett úgy lettek megtervezve, hogy minimálizálták a szabászati hulladékot.

Nemrég pedig megjelent a Cseppke applikáció is, ami minden módon igyekszik segíteni az esti altatásban. Vannak altatózajok, aranyos hangos mesék a hálózsákok figuráinak főszereplésével és egy csipetnyi varázslatnak is szemtanúi lehetünk általuk. De csak óvatosan, mert a kicsiket egyenesen megbabonázza az app, én alig tudtam visszaszerezni a telefonom. 🙂

Ezért is érdemes támogatni a hazai márkákat, klassz dolgok születhetnek belőle, akár a mi javunkra!

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: