Merula intimkehely tapasztalatok

Intimkehely vásárlása előtt érdemes utánaolvasni az egyes márkák jellemzőinek és a véleményeknek. Jöjjön a Merula és az én tapasztalataim vele!

Már írtam az intimkelyhek előnyeiről a tamponnal szemben, illetve a használatukról és kiválasztásukról is. Ahogy ott is említettem, nem könnyű megtalálni a tökéletes darabot, érdemes utána olvasni a különböző márkáknak és mérlegelni, melyik passzolhat leginkább hozzánk. Mivel nekem sem sikerült elsőre beletalálni, többfélét is kipróbáltam, mire kitapasztaltam, melyek a legjobbak számomra. A tesztelt darabokról éppen ezért leírom a tapasztalataim, hátha segít másnak is a választásban.

Merula– amit tudni kell róla

A soron következő intimkehely a Merula, amelyet Németországban gyártanak. Az alapanyaga tanúsítvánnyal rendelkező 100 % orvosi szilikon. Keménységét tekintve a kemény menstruációs tölcsérek közé tartozik. A kehely mellé jár egy textil tárolózsák és egy részletes használati útmutató is.

A Merula érdekessége a gömb alak, valamint az, hogy nincsenek választható (S,M,L, vagy 1-2) méretek, hanem egyméretes.

Átmérő40 mm a szájánál, 46 mm a legszélesebb pontján
Hosszúság39 mm
Szár hossza11 mm az első, 22 mm a második,
33 mm a harmadik létra fokig
Teljes hossz72 mm
Maximális térfogat38 ml

Jobban mondva van egy nagyobb méretű változata, a Merula XL, viszont én ezt inkább külön sorolnám, mivel ez csak extrém erősségű vérzéshez ajánlott és a nagyobb térfogat (50 ml) miatt az alakja is másabb. Ebből kifolyólag itt ezt nem is részletezném tovább, nincs tapasztalatom vele.

Méretek híján nem sokat kell agyalni, melyiket válassza az ember. A különleges alakjának és szárának köszönhetően pedig gyakorlatilag a menstruációs kelyhek jolly jokere, méhszáj magasságot sem szükséges hozzá mérni, bármelyik esetén jó választás lehet. Alacsony méhszájnál jól jön, hogy a gömb alak révén nem hosszú a kehelytest, a szárból pedig le lehet vágni az utolsó két létrafokot. Közepes méhszáj esetén elég az utolsó kapaszkodót levágni, magasnál pedig egyszerűen érintetlenül hagyjuk.

A színek terén viszont már lehet válogatni: 7 szín plusz átlátszó közül. A Merula 8090 Ft-os árával a hazai webshopokban a felsőkategóriás intimkelyhek közé sorolható (minőségét tekintve is), de nem a legdrágább.

Saját tapasztalatok

Az igazat megvallva, első látásra beleszerettem az alakjába és nagyon szerettem volna, hogy működjön, de végül nálam szerintem pont emiatt nem vált be. Nagyon nehezen jöttem rá a nyitjára, felhelyezéskor eleinte összehajtva maradt. Több cikluson keresztül próbálkoztam, mire sikerült úgy felhelyezni, hogy szépen kinyíljon. Bár elvileg ennél a kehelynél nem feltétlenül szükséges, az oldalán behorpadva is működnie kellene. Nekem viszont nyitott állapotban is gyakran szivárgott. Hamarabb feladtam a próbálkozást, minthogy rájöttem volna az okára. Talán azzal tudnám magyarázni, hogy a gömb alak és a keskenyedő száj miatt jobban kell ügyelni, hogy a szája a méhszáj felé nézzen és ne is forduljon el később sem. Egy tölcsér alakúnál ez kevésbé lehetséges.

Ami hatalmas előnye viszont, az a létrás szára, akármilyen hosszúságra hagyjuk, nagyon jól bele lehet „kapaszkodni” és ezzel nagyon megkönnyíti a kivételt. Ráadásul puha is, meg sem lehet érezni, hogy ott van. Az eddig általam próbált kelyhek közül ennek volt a legpraktikusabb szára.

A léglyukak nekem a tisztítás miatt nem hiányoztak, egyszerűbb nélkülük az öblítés, viszont erősebb a keletkező vákuum, jobban kell figyelni, hogy ki ne maradjon kivétel előtt a megszüntetése.

Összességében,az univerzális tulajdonsága a méhszáj magasságát tekintve és a különleges szára miatt azt mondom, hogy szuper intimkehely, de ettől még nyilván nem feltétlenül válik be mindenkinek. Nekem sem, pedig nagyon szerettem volna. Ha valaki szeretné kihagyni a menstruáció alatti méhszáj magasság mérést (pl. sürgősen kell neki kehely), vagy pl. fél a kivételtől, ez a szár biztonságérzetet adhat, jó választás lehet. 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: