Ladycup intimkehely tapasztalatok

Intimkehely vásárlása előtt érdemes utánaolvasni az egyes márkák jellemzőinek és a véleményeknek. Íme a Ladycup és az én tapasztalataim vele!

Már írtam az intimkelyhek előnyeiről a tamponnal szemben, illetve a használatukról és kiválasztásukról is. Ahogy ott is említettem, nem könnyű megtalálni a tökéletes darabot, érdemes utána olvasni a különböző márkáknak és mérlegelni, melyik passzolhat leginkább hozzánk. Mivel nekem sem sikerült elsőre beletalálni, többfélét is kipróbáltam, mire kitapasztaltam, melyek a legjobbak számomra. A tesztelt darabokról éppen ezért leírom a tapasztalataim, hátha segít másnak is a választásban.

Ladycup – amit tudni kell róla

Az első „alany” a Ladycup intimkehely, amely Csehországból származik. Az alapanyaga 100 % orvosi szilikon, rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Keménységét tekintve egységes, nincs kemény/puha választási lehetőség. A kehely mellé jár egy textil tárolózsák és egy részletes használati útmutató is.

Két méretből lehet választani: S és L. A kisebb S méret azoknak ajánlott, akik még nem szültek, vagy 25 év alattiak. A nagyobb L méret pedig a 25 év felettieknek javasolt, vagy akik már szültek.

MéretSL
Átmérő40 mm46 mm
Hosszúság46 mm53 mm
Szár hossza19 mm13 mm
Teljes hossz65 mm66 mm
Maximális térfogat21,2 ml34,3 ml

Méret mellett lehet választani a színek terén is: 15 szín és az átlátszó közül. Utóbbi árban valamivel kedvezőbb a színes daraboknál. Egyébként a Ladycupot a felsőkategóriás menstruációs tölcsérek közé lehet sorolni árát (és persze minőségét is) tekintve, de nem a legdrágább. Színtől függően 8590-9690 Ft között mozog a magyarországi forgalmazónál, de más webshopokban, boltokban és egyes gyógyszertárakban is megvásárolható.

Saját tapasztalatok

Mivel elmúltam 25 és kétszer szültem is, így a nagyobb, L méretet próbáltam ki.

Kezdeném a számomra legfontosabb pozitívummal: nem szivárgott a legerősebb napokon sem. Elsőre tökéletesen a helyére került, nem kellett kísérletezni. Ez valószínűleg a nagy átmérőnek és a viszonylag keményebb orvosi szilikonnak köszönhető. Utóbbi számlájára írható, hogy felhelyezve nagyon könnyen kinyílik, szinte kipattan, így nehéz elrontani a felhelyezést.

Egy cikluson keresztül használtam, végig kényelmes volt. Ami miatt külön piros pontot érdemel az eddigi kelyheim után, az a nagyméretű léglyukak, amik nagyon könnyen tisztíthatók, a vízsugár is könnyedén kimosta őket, nem láttam szükségét külön tisztogatni.

Számomra az egyetlen hátránya a viszonylag rövid szára volt. Mivel igencsak magasan helyezkedik el a méhszájam, így amilyen könnyen sikerült felhelyezni, olyan nehéz volt kivenni, nehezen értem el a szár végét. Igaz, a szára és a tölcsér alja enyhén bordázott, ami alapvetően segíti az eltávolításhoz a jó fogást, de ilyen magasságokban sajnos ez nem igazán tudott érvényesülni.

Ezek alapján nekem nem a Ladycup lett „az igazi”, és talán másnak sem lesz, aki hasonló anatómiával rendelkezik. Viszont közepes méhszáj esetén a rövidebb szár kifejezetten előnyös, könnyen meglehet, hogy tökéletes választás. A szárát levágva akár alacsony méhszájnál is jól működhet. A szivárgásmentes legnehezebb napok és a könnyű felhelyezhetőség alapján én jó szívvel ajánlom akár teljesen kezdő kelyhezőknek is. 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: