Kis kert - függőleges kertészkedés ötletek

Egy kisméretű kert ne szegje senki kedvét a kertészkedéstől, egy kis kreativitással sok mindent ki lehet hozni belőle!

Nálunk elsősorban párom az, aki a kertben tevékenykedik, de én is imádok kertes házban élni. Igaz, egészen kicsi kertünk van, de már ez is hatalmas szabadságot jelent az egykori albérletünk erkélyéhez képest. Néha persze megfordul a fejünkben, hogy jó lenne egy nagyobb kert, főleg a veteményezés kapcsán, de innen költözni nem szeretnénk. Esetleg egyszer veszünk egy szőlőskertet, de addig is a Nagymama kertjéből és a miénkből igyekszünk kihozni, amit lehet. Mivel a gyep így is nagyon pici, nem akartunk elvenni belőle veteményesnek, így a teraszon, ablakpárkányon és a kerítésen is vannak fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök.

Már az albérletünkben a balkonon is bontogattuk a szárnyainkat, de azóta már több mindent próbáltunk a szabadföld helyett cserépbe ültetni. A citromfű, szamóca, a paprika és a paradicsom projektünk is azt hiszem, sikeresnek mondható. Nem mondom, hogy elég az a mennyiség, ami így megterem, de kiegészítésnek jó, és a saját termés mindig jobban esik, különleges. Másrészt szerintem ez a fajta kertészkedés kifejezetten környezetbarát helytakarékossága révén, a sok újrahasznosítható alapanyagról nem is beszélve.

Nemrég vettem is egy könyvet inspiráció gyanánt a függőleges kertészkedésről. Vannak benne jó ötletek, akadnak újrahasznosítással kivitelezhetőek is, de vannak olyanok is, amikhez viszonylag spéci holmik kellenek…

Viszont Pinteresten is bőven van miből szemezgetni, az alábbi táblából ihletet meríthetsz, ha esetleg kedvet kaptál! 🙂


Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: