Az igazi kánikula ugyan még nem érkezett meg, de egy hűsítő epres jégkrém így is jól esik, és akár be is tárazhatunk belőle az igazán forró napokra. 🙂

Mivel az epertermésünk nem volt rossz, így az eperpuding mellett az epres jégkrémmel is kísérleteztem.

Jégkrémet készíteni igazán nem bonyolult, bátran próbáljuk ki. Szerencsére ennél a receptnél még az időráfordítás is elég csekély, a mennyiség pedig akár több napra is elegendő. Cserébe a gyümölcs igazi zamatát kapjuk vissza, felesleges összetevők nélkül. 🙂

Jól jön, ha van jégkrém formánk, de ha nincs az sem akadály. Kisebb adagokban, egyszerű ételtárolókban is fagyaszthatjuk és pici felengedés után kanalazható.

Hozzávalók:
  • 60 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl víz
Elkészítés:
  1. Összeturmixoljuk az epret.
  2. A cukrot, vizet és a citromlét egy edényben sziruppá főzzük.
  3. Ha zavarnak az eper magjai, akkor szitán áttörjük, ha nem, akkor egyszerűen a szirupba keverjük az összeturmixolt epret.
  4. A masszát jégkrém formákba öntjük és ha kihűlt, a fagyasztóba tesszük pár órára.

Egészségünkre! 🙂

Amikor tesztalanyaimat (édesszájú férj és testvérek) kérdeztem, hogy mi a véleményük, a csupa pozitívum között egyöntetűen kihangsúlyozták, hogy ennek tényleg eper íze van! 😀 Ami azért sokat elárul arról, hogy mennyi vackot megeszünk, ha nem figyelünk…
Nekem külön öröm, hogy amellett, hogy tudom, hogy miből van, és csak az van benne ami tényleg kell, még a környezetet is óvjuk a csomagolóanyag hulladékától. 😛

Oszd meg másokkal:

Ez is érdekelhet még: