Eperpuding ennél nem lehetne eredetibb, az eper ízt az eper adja, sőt a színét is!  Körülbelül 5 perccel tart tovább, mint egy zacskós puding elkészítése, de az élvezet hatványozott. Kóstold meg!

Valakinek fura lehet a beharangozás, ugyan mi másból lenne az eperpuding…De aki szokta olvasni vásárlás során a termékek összetevőit, annak nem hiszem, bizonyára érti, miért hangsúlyozom.
A puding kapcsán valószínűleg a legtöbb embernek a zacskós változat jut eszébe. Csak ki kell bontani, tej plusz cukor hozzá, és főzhetjük is. Egyszerű és gyors, de cserébe lemondunk az igazi ízekről, zamatokról. Pedig egy picivel több energiabefektetéssel olyan eperpudingot is ehetünk, ami nem csak a piros retektől színes és tényleg az eper íze köszön vissza. Még tart az eper szezon, miért ne használnánk ki?

Nem kell megijedni, még így is gyorsan kész lesz! 🙂

Hozzávalók:
  • 20 dkg eper
  • 0,5 l tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé (elhagyható, ízléstől függ)
Elkészítés:
  1. Az epret megtisztítjuk és összeturmixoljuk.
  2. A cukrot és a keményítőt egy edényben kimérjük és összekeverjük.
  3. Hozzáöntünk a tejből egy keveset, csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tej többi részét és közepes lángon sűrűre főzzük.
  5. Ha már forr és szépen besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről.
  6. Hozzáadjuk az epret és ha a savanykásabb ízeket szeretjük, a citromlevet is. Ha zavarnak az apró magvak, szűrőn passzírozva adjuk hozzá.
  7. Szépen elkeverjük, tálkákba öntjük.

Eperpuding

Egészségünkre!

Semmi extra, ugyanúgy főzzük, mint a zacskós pudingot csak ténylegesen is kerül bele eper.
(Mindenképp a végén adjuk hozzá az epret, ha együtt főzzük az elejétől a tejjel, savassága révén kicsaphatja a tej fehérjéit, nem lesz olyan gusztusos…És így még a vitamintartalma sem vész el a főzéssel!)

Persze jól jöhet sokszor az „instant” eperpuding is, de eperszezonban vétek ezt meg nem kóstolni! 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: