Télen megszokott, hogy gondoskodunk eleségről kertünk énekes lakóinak, de a nyári szomjoltó is legalább olyan fontos. Ilyenkor a madarak is szomjaznak és a városi környezetben nehéz vizet találniuk. Egy madáritatóhoz otthon is találni kelléket és akár a kert dísze is lehet.

Tényleg semmi extra nem kell egy madáritatóhoz: kihasználatlan tálca, cserépalátét, lámpabúra vagy üvegtál, teljesen mindegy.  A lényeg, hogy sekély legyen benne a víz, mert egy mélyebb vödör akár a vesztüket is okozhatja.
Ha a szomszédban van macsek, érdemes magasabb madáritatót készíteni, nehogy áldozatként végezzék a pancsi miatt. Magam is ilyenhez kerestem ötletet a szomszédos ragadozók miatt, de ezt is egyszerűen meg lehet oldani szedett-vedett állvánnyal, egymásra rakott cserepekkel, vagy akár kiselejtezett lépcsőkorláttal is. A lehetőségek tárháza szinte végtelen! 🙂

Pinteresten rengeteg ötlet van, onnan merítettem ötletet:
(Forrás a képre kattintva érhető el!)

  1. Régi makramé virágtartót is be lehet fogni, a nagyinál biztos találunk! 🙂
    Just Hemp Macrame Plant Hanger No Beads by FunkyJunkyVintage, $40.00
    2. Üvegfedőkből úgyis mindig több van, mint edényből…

Glass casserole dish lids are ALWAYS a thrift store staple, so why not repurpose one into a DIY hanging bird bath (or feeder)? With this tutorial, there's no glass drilling at all! Easy, cheap upcycle project for your yard that anyone can do. It's shallow enough for small birds...AND easy to clean! #SadieSeasongoods / www.sadieseasongoods.com

3. Egy farönk is biztonságot nyújthat a ragadozóktól:
This is a really beautiful bird bath, simple and it just blends right in.

4. Kiselejtezett ufó lámpából is készülhet madáritató.

Lamp base, light cover birdbath.5. Vessző koszorúból felfüggeszthető változat készíthető:
Easy DIY Bird Bath Craft for Summer

6. Felesleges fémfedőt is befoghatunk madáritatásra.

Re-purposed -Thrift store candlestick, plus a pot lid birdbath. Painted pot lid is great idea!

7. Kuglóf forma…Azért tele ne engedjük, mély lehet a madaraknak!Make a Bird Bath using a Bundt Pan & Plant Stand...these are the BEST Yard Art & Garden Ideas!

8. Mini oázis 🙂Hummingbird bath diy

9. Ha sok a felesleges virágcserép:DIY Bird Bath Using Flower Pots...really like the top one! maybe feeder and bath?+1: Én végül egy nagy virágdézsában állítottam fejre egy hozzá illő színre festett magasabb műanyag vázát, virágokat ültettem köré. A vázára pedig egy régi tálcát tettem kavicsokkal, hogy ne fújja le a szél. Ilyen lett a lomokból készült madáritató:

madáritató

Persze a történetnek nincs ezzel teljesen vége, az itatót időnként tisztítani kell, valamint cserélni a vizet, de ennyit megér, ha ezzel a kertünkbe csalogathatjuk énekes barátainkat…:)

Ezeket és további madáritató ötleteket találsz ezen a Pinterest táblán!

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: