Már csak pár nap és kezdődik a visszaszámlálás! Ne sajnáljuk az időt, alkossunk valami igazán különleges és személyes adventi naptárt. Időráfordításon kívül jóformán semmit sem igényel, az alapanyagok többsége ott hever az otthonunkban.

Gyerekként imádtam az adventi naptárral a visszaszámlálást, most pedig azért számolok vissza, hogy láthassam kisfiam arcát a meglepetéseknél. Tavaly még nem lett volna értelme készíteni, kisfiam olyan kicsi volt, de idén már szeretnék előrukkolni neki valami különleges adventi naptárral. Persze lehet venni boltban is és biztos örülne annak is, de ha egyszer anya ég az alkotóláztól, akkor ide valami személyre szabott kell. 🙂

Persze mint mindig, most is igyekszem környezettudatos lenni és a lehető legkevesebb hulladékkal járó és legkevesebb beszerzést igénylő ötletek közül választani. Pinteresten nagyon sok inspiráló adventi kalendáriumot találtam potenciális hulladékokból, amik tényleg ott hevernek jóformán minden háztartásban. Így nem csak örömet szerzünk vele, de még újra is hasznosítunk. 🙂

Íme a 10 kedvencem különböző alapanyagokból:
(Forrás a képre kattintva!)

1. Papírgurigából

Itt talán a papírgurigák „bevárása” foghat ki az emberen, de ha megfelezzük őket, máris kevesebbre lesz szükség. Vékony papírral és gumival befedve kész a meglepetés helye.

Toilet Paper Roll Christmas Countdown Advent Calendar! Easy to make with small treats or toys and tissue paper!
2. Gyufásdobozokból

Ha nincs is üres gyufásdoboz, ezen segíthetünk. A gyufa idővel elfogy, kereshetünk nekik új tárolót, dobozuk pedig kalendáriumként funkcionálhat.

This Advent calendar starts as a miniature chest of 24 drawers. As its drawers are removed and reversed, a picture is revealed.
3. Képkeretből

Egy kihasználatlan képkeret lapjára is kerülhetnek az ajándéktasakok.

Advent Calendar - CountryLiving.com
4. Muffinsütőből

Ha van egy kihasználatlan 24 db-os muffinsütőnk, akkor csak pár színes papírt és kétoldalú ragasztószalagot kell beszereznünk a naptárhoz.

With its 24 openings, a mini-muffin pan makes a perfect base for a treat-filled Advent calendar. Because the numbered coverings are held on by magnets, you'll be able to bake with the pan again after Christmas. 1. Cut 24 circles 2 1/4 inches wide from a 12- by 24-inch adhesive magnetic sheet. Adhere them to patterned paper, then cut them out. 2. With a 1-inch circular punch, make 24 paper circles. Number them and use a glue stick to attach them to the magnetic...
5. Vállfából

Vállfára is felfűzhetjük a tasakokat, csak egy kis díszítés kell.

Calendrier de l'Avent Explications sur https://scrapisadebelley.canalblog.com/
6. Zoknikból

Ha akad elég páratlan zokni, akkor egyszerű a dolgunk, ha nem, akkor készíthetünk akár kiselejtezett ruhákból is.

SALE Recycled Advent Calendar made with mini knit stockings
7. Farmerzsebekből

Ha vannak félretett, kiszuperált farmerek a házban, akkor csak egy alapot kell összefoltoznunk és rá a zsebeket.

you could use in class! or as storage for little toys
8. Újságpapírból

Újságpapírba is csomagolhatjuk az apró meglepetéseket- kicsit feltuningolva. Ehhez már csak egy kosár kell amibe elrendezhetjük.

homemade advent calendar washi tape newsprint wrap
9. Csipeszekből

Kósza csipeszeket is befoghatunk az ünnepi készülődésbe…

Christmas Story with bible verses - countdown to Jesus' birthday!
10. Spatulákból

Ha nyáron félretettük a jégkrémes pálcikákat, akkor már csak pár fenyőágra lesz szükség a kertből, és lógathatjuk őket sorban.

DIY Craft Stick Advent Calendar @themerrythought

Ezen a Pinterest táblán pedig még további ötletek várnak összegyűjtve.
Talán a legnehezebb az egészben pont a választás lesz! 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: