Az őszi szünetre jól jön a gyerekeknek (meg persze nekünk) pár kreatív ötletet is bezsebelni a makkok, gesztenyék, tobozok és falevelek mellé!

Az ősz -leszámítva az egymást követő esős napokat- talán a legszebb évszak a maga sajátos színeivel. A földre hulló és begyűjtésre váró falevelekről és termésekről nem is beszélve. Szerintem nincs olyan gyerek, akinek ilyenkor ne lenne a zsebe megtömve makkal, gesztenyével.

Mi legalábbis akármerre járunk a srácokkal, mindig meg-megállunk séta közben, hogy begyűjtsünk valami kincset az avar közül, vagy épp egy-két különösen szép falevelet. Ezek értékessége persze nem vész el a haza érkezéssel, nagy becsben vannak tartva, rakosgatjuk egyik dobozból a másikba, leltározva minden darabot heteken át. Megkönnyíthetjük azonban a dolgunkat, ha a jobbra-balra pakolgatás helyett alapanyagként tekintünk rájuk és a gyerekekkel készítünk belőlük inkább valamit. A gyűjtögetés után legalább az alkotás örömét is élvezhetik a kicsik.

Az ősz meleg színeit egyébként is örömmel csempésszük be otthonunkba, egy kis segítséggel a gyerekek is szuper műveket, dekorációkat alkothatnak.

Itt van pár egyszerű ötlet, minimális befektetéssel és időráfordítással. Remélem másnak is megjön a kedve az őszi hangulatvarázsláshoz! 🙂


Itt is őszi dekorációs ötletet találsz!

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: