1970 óta április 22. a Föld napja. A legkisebb gyerekeket is meg lehet tanítani arra, milyen fontos Földünk megóvása. Sőt, talán őket a legkönnyebb. Íme pár kreatív ötlet hozzá!

1970 óta minden év április 22-én a Föld napját ünnepeljük. Általában ilyenkor különféle eseményekkel hívják fel az emberek figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. Ha idén nem is kerülnek ezek megrendezésre, mi semmiképp se feledkezzünk meg róla!

Jómagam mindig igyekszem mindenkinek a helyes példát mutatni és hirdetni a környezettudatosság fontosságát, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy a gyerekek erre a leginkább fogékonyak. Nyitottak, érdeklődve figyelik a világot, nincsenek megváltoztathatatlanul kialakult rossz szokásaik.

A mindennapokban is fontos, hogy megtanítsuk nekik, hogy nem szabad szemetelni, a hulladékot szelektíven kell gyűjteni és a vízzel és az energiával is takarékosan kell bánni – és még sorolhatnám. De érdemes emellett az ilyen jeles napokon még jobban elmerülni velük a témában, biztosak lehetünk benne, hogy meglesz az eredménye. Pár kreatív ötlettel pedig még akár kifejezetten szórakoztató is lehet!

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata egyébként a következő:

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Szerintem nagyon is érdemes elültetni ezt a gondolatot a kis fejekben. 🙂

Az alábbi Pinterest táblán van minden, ami ehhez kapcsolódik (vers, barkácsötletek, színező) – a lényeg, hogy beszéljünk róla.

A kiemelt kép purwaka seta képe a Pixabay -en.

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: