Ezt az almás babakekszet szinte egyszerűbb elkészíteni, mint hasonlót a boltban megvenni. Ráadásul csak olyan összetevők vannak benne, amiket nyugodtan ehet csöppségünk és fillérekből kijön.

Már a legkisebbek is szeretik a rágcsálnivalókat, az viszont nem mindegy, mit adunk a kezükbe. Ez egy minimalista babakeksz recept, nincs benne semmi felesleges, semmi ártalmas. Egyszerűbbet elképzelni is nehéz.

Hozzávalók:
  • 2 db alma
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj (elhagyható)
Elkészítése :
  1. A meghámozott almákat kis lyukú reszelőn lereszeljük,  a zabpelyhet ledaráljuk.
  2. Elkeverjük a reszelt almát a zabpehellyel és a fahéjjal. Sűrű masszát kell kapnunk.
  3. A masszából kiskanál segítségével kis halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Közepes hőfokon aranybarnára sütjük.

Almás babakeksz

Puha babakeksz, akár fogacskák nélkül is könnyen lehet vele boldogulni.
Ebből a mennyiségből kb. 2 tepsivel készül. Helyesen tárolva napokig eláll, ha csak nem fogy el hihetetlen hamar… 🙂

Oszd meg másokkal:
Pin Share

Ez is érdekelhet még: