Ezt az almás babakekszet szinte egyszerűbb elkészíteni, mint hasonlót a boltban megvenni. Ráadásul csak olyan összetevők vannak benne, amiket nyugodtan ehet csöppségünk és fillérekből kijön.
Már a legkisebbek is szeretik a rágcsálnivalókat, az viszont nem mindegy, mit adunk a kezükbe. Ez egy minimalista babakeksz recept, nincs benne semmi felesleges, semmi ártalmas. Egyszerűbbet elképzelni is nehéz.
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 1 bögre zabpehely
- 1 csapott mokkáskanál fahéj (elhagyható)
Elkészítése :
- A meghámozott almákat kis lyukú reszelőn lereszeljük, a zabpelyhet ledaráljuk.
- Elkeverjük a reszelt almát a zabpehellyel és a fahéjjal. Sűrű masszát kell kapnunk.
- A masszából kiskanál segítségével kis halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Közepes hőfokon aranybarnára sütjük.
Puha babakeksz, akár fogacskák nélkül is könnyen lehet vele boldogulni.
Ebből a mennyiségből kb. 2 tepsivel készül. Helyesen tárolva napokig eláll, ha csak nem fogy el hihetetlen hamar… 🙂